Cornulete cu nuca

de Ina in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 19181 vizualizari

 

Mi-au facut cu ochiul cornuletele Diacontei, le-am preparat si mi-a placut fooarte mult rezultatul :X 
Merita sa testati aceasta reteta! 
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g unt 82% grasime
  • 160 g miez de nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou si inca 2 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cu pudra de scortisoara
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o lamâie
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat
Portii: 80
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Este necesar ca untul sa fie rece, din frigider.

Amestecam faina cu praful de copt si un praf sare.

Adaugam apoi nuca macinata, oul intreg si cele 2 galbenusuri, zaharul, coaja de lamâie, esenta de vanilie  si pudra de scortisoara.

Untul rece il dam pe razatoare, il distribuim in aluat si incepem framantarea pana obtinem o compozitie omogena.

Nu insistam prea mult cu framantarea pentru a nu se topi untul prea tare si a nu se inmuia aluatul.  

Punem aluatul la frigider pentru cca o ora, apoi il portionam in bucati mai mici. Formam suluri de aluat pe care le vom taia in mici pernute pe care le modelam cu ajutorul degetelor obtinand semilune de aluat.  

Asezam semilunele in tava captusita cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 20 minute, la foc mic, pana cand incep usor sa se rumeneasca ( nu foarte tare ). La inceput sunt inca moi, dar cand se racesc vor deveni extrem de sfaramicioase.  

Scoatem cornuletele din tava si le pudram cu zahar cat sunt inca fierbinti.

Pastram cornuletele in recipiente inchise, pentru mai multe saptamani. 

TIPS-URI

1

Numarul de cornulete obtinut din cantitatile date difera in functie de cat de mari le modelati

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede